Vi importerar produkter från Kina

Med vår erfarenhet av sourcing kan vi snabbt ta fram spännande produktalternativ till våra kunder. Vi sköter allt det krångliga runt produktion och import, och ni får nyttan av stärkta marginaler.
Vårt mål att det ska vara lika enkelt för er som kund att handla egna varor via F.E.B Trading, som det är att köpa märkesvaror från en ”vanlig” leverantör i Sverige. Vi ordnar allt med inspektion, frakt, tull etc. Ni får ett rakt netto i SEK och behöver bara vänta in leveransen.
Som importör av era varor har F.E.B Trading ett stort ansvar för att produkterna efterlever gällande lagar och regler. Det betyder en större trygghet för er som kund, samtidigt som det betyder att vi inte tar åt oss vilka uppdrag som helst.

Vilka produkter importerar vi?

Vi arbetar främst med konsumentprodukter och har störst erfarenhet av hushållsartiklar.
För elektriska produkter krävs generellt en högre ordersumma då det tar mer tid och pengar i anspråk att säkerställa efterlevnad av lagar och regler.

Vad gör vi inte?

Vi är inte en partner för dropshipping.
Vi tar normalt inte uppdrag med ett ordervärde på under ca 50 000 SEK. Vilka uppdrag vi väljer att ta oss an beror dock även på andra faktorer, och ni är alltid välkomna med er förfrågan!
Vi är noga med att produkter efterlever kvalitets- och regelkrav. Vi kommer inte att ta fram produkter som exempelvis måste pressas i pris så långt att kvaliteten blir undermålig.

Nära samarbete - en nyckel till framgång

Vi bygger nära partnerskap med våra kunder, där snabb och tydlig kommunikation är hörnstenar.
Våra kunder kan lita på vårt engagemang, och vi kräver på samma sätt att ni som kund är beredda att hålla en snabb, tydlig och kontinuerlig dialog. Genom att jobba nära tillsammans tar vi oss snabbt mot målet: att lansera er nästa storsäljare.

Hur går det till?

Att ta fram en produkt är en process som innehåller många olika steg. F.E.B Trading sköter allt det svåra medan ni väljer ut produkten och fokuserar på försäljningen. Filip som är grundare av F.E.B Trading har kinesiska som arbetsspråk vilket möjliggör en nära och snabb kontakt med våra leverantörer.
Nedan är en kort sammanfattning av ett par steg vi tillsammans tar mot lansering av er nya produkt!
Det finns två huvudsakliga vägar att gå vad gäller själva produkten:
    • Ni har en helt egen produktidé med egen design. I det här fallet behöver tillverkaren oftast ta fram nya ”verktyg” (gjutformar, pressverktyg etc.). Det är ofta en mer komplex process och kräver normalt större ordervärden och större kvantiteter.
  • Ni har en produktidé som inte måste begränsas till er egen design. Ni beskriver den produkt ni önskar ta fram, och specificerar vilka egenskaper produkten måste ha. Vi tar fram olika befintliga alternativ från fabriker, och tillsammans väljer vi ut de som verkar mest lovande.
F.E.B Trading tar fram en offert eller prisindikation för de olika modellerna, så att ni enkelt kan räkna på era marginaler. För att göra det så enkelt som möjligt för er som kund offererar vi normalt priser i SEK, där allt från produkt och förpackning till tull och frakt ingår.
När vi har hittat en eller flera lämpliga modeller och diskuterat priser beställer vi hem varuprover. F.E.B Trading gör alltid en besiktning av varuproverna och behåller minst ett exemplar, innan vi skickar vidare till er. Som importör har vi ett stort ansvar för produkten och kan välja att dra i bromsen om den inte uppfyller vår kravställan, liksom ni som kund självklart också ska göra en bedömning om varuproverna motsvarar era förväntningar eller ej.
När vi hittat en modell som vi alla är tillfreds med kan order läggas, och produktionen påbörjas. Normal produktionstid är omkring 1-2 månader, men kan variera mycket.
Efter avslutad produktion låter F.E.B Trading ett oberoende inspektionsföretag gör en besiktning av varorna för att försäkra att allt är i sin ordning. För många varor krävs även labbtestning – något vi kan utföra båda på varuprovsstadiet och sedan igen efter färdig produktion.
Frakt och tull tar F.E.B Trading hand om, och ni behöver bara vänta in att leveransen ska ankomma ert lager.
Ni är nu redo att lansera er nya högmarginalsprodukt!

Välkommen med er förfrågan - vi svarar blixtsnabbt!